zaterdag 24 juli 2010

Dagje Praag met een traantje...

De dag begon heel erg druilerig vandaag en niet alleen van de regen uit de lucht. We hebben een naar telefoontje gekregen dat de dochter van oude vrienden van ons is verongelukt in Syrië. Zomaar uit het leven gerukt. Een jonge meid van 23! We zijn er helemaal ondersteboven van!
Ook al hadden we veel minder contact toen ze naar de andere kant van het land gingen verhuizen....het lijntje bleef er altijd!

Wanneer ik zo haar foto zie kan ik het nog niet helemaal bevatten!


....het is zo onwerkelijk om nooit meer je stem te horen.
Met jou geloof ik ook dat het leven niet stopt na de dood en dat je nu bij de Vader mag zijn. Je laat een enorme lege plek achter...
Toen het 's middags droog werd zijn we er toch even uit gegaan om Praag te bezichtigen. Wat een mooie stad is het toch!
We starten bij de Karelsbrug waar je van alles tegenkomt. Mooie beelden en kraampjes met kunst. Tekenaars en muzikanten.


Daarna lopen we door naar de Burcht boven op de berg. Het is een aardige klim maar zeer de moeite waard.
De kathedraal die daar staat hadden we nog nooit van binnen gezien. Wat een prachtige glas in lood. Een plek om even stil te worden!Ik krijg een sms je van Lynda die had gelezen dat ik naar Praag ging vandaag. Ze gaf me nog een paar tips. Een muntje drukken in de klok....dat moet op het Oude Plein zijn.
Wat een mensen....dat komt omdat de klok bijna gaat slaan en er een heel schouwspel te zien is.


Maar Lynda...je moet me toch nog maar eens vertellen waar je dat muntje nou in moest drukken......

Mijn lieve collega Corry zou ook een paar dagen met haar man naar Praag komen. Wat een toeval dat ze er vandaag ook was. Na wat heen en weer ge-sms ontmoeten we elkaar. We kletsen bij op een terrasje vlakbij de klok en lopen wat door de stad.


Wanneer het weer gaat regenen rijden we naar de camping terug. Het was een dag waarbij verdriet en verwondering door elkaar heen liepen. 

Groetjes
Alma


17 opmerkingen:

 1. Hallo Alma,

  Verschrikkelijk zo,n bericht. Dat hakt in, voor jullie en zeker ook voor jullie vrienden. Je wereld staat(lange) tijd stil, op zijn kop, en alle grond is in een klap onder je voeten weggehaald. Eigenlijk is het niet te verwoorden, als ouder draag je het bij je, in je. (niet voor niets heeft dat engeltje voor mij een grote emotionele waarde, blogbericht. En daar ergens in Praag ergens in een klein kerkje in een achterstraat brandde een kaarsje voor die ene, in mij.)Je vrienden, zij hadden verwacht dat je elkaar weer zag, het hoort niet op die leeftijd zo,n afscheid hier in het nu.
  Ze zal je nodig zijn op wat voor manier dan ook, vandaag, morgen en overmorgen, maar zeker in de komende over-overmorgens.

  Kan me voorstellen dat het je niet loslaat, niet mijn bedoeling om er een schepje bovenop te gooien. Praag is prachtig en aan de foto,s te zien moeten we nodig (weer) eens een keertje heen. Het kaarsje zal gedoofd zijn, tijd om daar een aan te steken, maar ook tijd om de stad weer te beleven, in te schatten op waarde.

  Alma, hopenlijk beheerst het je vakantie niet helemaal, probeer vandaag en morgen te genieten van ieder moment.

  Lieve groet van Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo jong
  zo kwetsbaar, en ineens is ze er niet meer.
  Verschrikkelijk is dit, en ik wens jou maar ook zeker haar familie heel veel sterkte om met dit verdriet om te gaan.
  Een kind verliezen, het moet niet mogen..
  Sterkte, daar in Praag en probeer ondanks alles wel een beetje te genieten van alles en van elkaar..
  Sterkte, cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Lieve Alma,

  Hé, het lijkt er op dat jullie vakantie niet vlekkeloos mag verlopen...
  Eerst het nare bericht van je moeder toen jij en Annick in Japan waren, maar gelukkig kon je moeder snel aan het herstel beginnen.
  Maar het verongelukken van een zo'n jong iemand en dan ook nog van jullie vrienden, nee dat is niet te bevatten en zal ook tijdens deze vakantie steeds door jullie hoofden spelen...waarom,waarom, zij?

  Voor haar ouders moet dit 'n zwarte dag in hun leven zijn en er zullen nog vele donkere dagen volgen, zó triest!!!

  Hopenlijk kunnen jullie de vakantie voortzetten en rust er niet alle uren van de dag een domper op wat jullie gaan ondernemen.

  Sterkte met alles, ik leg in gedachten mijn arm om je schouder!!!

  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vreselijk...zo'n prachtige meid!! En het hakt er zo ontzettend in, dat heb ik in mijn werkomgeving ook met een collega meegemaakt, die zijn enigs kind en zoon verloor! Een nachtmerrie!

  Heel veel sterkte en probeer toch nog wat te genieten in Praag! Praag geeft voor mij als stad een bijzonder gevoel, aangezien ik daar lang geleden een prachtmens tegen ben gekomen en daar een relatie mee heb gehad, die helaas door verschil in cultuur en achtergrond niet voldoende basis had om te blijven bestaan! Maar mooie herinneringen aan hem en Praag draag ik met mij mee!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met kippevel op mn armen lees ik je bericht!!!! VRESELIJK....moet er NIET aan denken een kind te verliezen!!!

  Snoes, je kunt BOVENIN die toren een muntje drukken van een koper geldstuk...(dus zeg maar bv onze 5 cent...geen idee meer hoeveel dat daar is en hoe die CZ munt eruit ziet ;))...maar daarvoor moet je wél die toren in...HE LE MAAL omhoog en dan HEB je me toch een uitzicht!!!
  Wij zijn de Karelsbrug vanaf de burcht de stad in overgelopen....dan ga je berg af;)....dat scheelt:D!!!
  Je hebt toch zeker ook wel een wens gedaan bij 1 van die beelden op d ebrug??? Ik kon er toen niet bij, het zag er zwart van de Chinezen die allemaal hun wens kwijt wilden:).
  Zijn ze inmiddels klaar met opknappen en schoonmaken op die brug? Heb je die muzikanten gezien? Met die man op dat wasbord??? Dat is pas passie!!:).
  Ik hoop dat je ondanks het verpletterende nieuws toch nog een leuke vakantie hebt..........en mocht je nog een tippie willen....ik heb een lijntje met Tjechië......geef maar een gil...uhm...sms;)

  Liefs
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een vreselijk bericht; zo'n knappe en jonge meid met eigenlijk nog een heel leven voor zich...Het leven is soms heel oneerlijk. Ik kan me voorstellen dat dit steeds door julie hoofden speelt. Wel goed dat jullie er evengoed nog op uit zijn geweest; de stad ziet er prachtig uit.
  Lieve groet, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschrikkelijk bericht! Dat zal voor jullie een dag met twee gezichten zijn geweest!
  Onvoorstelbaar zo jong!
  Heel veel sterkte voor jullie en natuurlijk ook de familie van dit meisje!
  Mooie foto's van Praag!
  lieve groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat verschrikkelijk voor die mensen om hun mooie dochter te verliezen. Het ergste wat je kan overkomen.
  En gelukkig hebben jullie ondanks alles nog even kunnen genieten van Praag.

  fijn weekend, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Lieve Alma,dank je wel voor je lieve berichtje op onze blog.

  Zo jong en,dan uit het leven gerukt,wat een vreselijk naar bericht wij wensen jullie maar ook de familie van het overleden meisje heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.

  Wij hopen dat jullie toch nog een beetje kunnen genieten van jullie vakantie.

  Hele lieve gr van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Praag is ZO mooi !!!.......ik vind het een geweldige stad...waar ik zeker nog eens naar terug ga........wij zijn er toen 8 dagen geweest het was geweldig ....!! meid wat een naar nieuws toch !! .....probeer ondanks alles toch te genieten....ook al is dat vreselijk moeilijk met dit slechte nieuws......ik wens je sterkte en toch ook heel veel plezier........liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een drama zeg......verschrikkelijk......
  Ben er stil van, wat een prachtige vrouw om te zien.......
  Voor altijd in jullie gedachten en in jullie hart....denk aan je.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zit je nou gewoon lekker te bloggen vanuit Tjechie??? ......gaat het een beetje nu met je???.....liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n verlies is niet te bevatten. De angst van iedere ouder. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vreselijk dit nieuws. Lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Alma.
  Wat een vreselijk bericht. 23 jaar zo jong nog.
  Het leven staat stil, maar zoals je ook omschrijft gaat het aan de andere kant gewoon door en heb je geprobeerd van Praag te genieten.
  Wens je erg veel sterkte met dit verlies want het zal je nog lange niet loslaten.
  Sterkte!!!
  Groetjes marga

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Brr wat een narigheid allemaal,het word mij zoms teveel,morge heb ik een crematie van de man van mijn vriendin,hij is 37 jaar geworden,in maart kreeg hij een zware hersenbloeding en afgelopen maandag is hij overleden,in juni werd zijn dochtertje geboren en die heeft hij dus nooit gezien en nu zie ik weer een prachtige meid van 23 jaar die zomaar uit het leven word gerukt en die ouders,zo triest.

  Praag ziet er prachtig uit,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kreeg gister avond een tip om eventjes hier heen te gaan om te kijken wat er in Japan was gebeurd! En ik moet zeggen ik ben ook gek op Manga , maar ik heb het meer op de Anime De tekenfilmpjes van de Manga zelfde verhaal maar dan beweegt het! ^.^

  Groeten Rick

  BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je een reactie achterlaat!

Lieve groet
Alma