dinsdag 27 juli 2010

Lieve berichtjes en verder naar Karlovy Vary

Wat voelde ik me gesterkt toen ik mijn blog weer kon openen. Dan is bloggen meer dan alleen maar een leuk verhaaltje. Dank jullie wel voor al die lieve en meelevende berichtjes!!


Frank en ik zijn de volgende dag nog samen een middagje naar Praag geweest. Ik vind de lantaarns daar zo fraai.
We rijden de volgende dag richting Karlovy Vary. (vertaald Karels Bad) Een plaats vol met kuuroorden en heel veel Russische mensen.


Het eerste wat we daar zien is een Russisch Orthodoxe Kerk. Heel bijzonder en we zijn onder de indruk wat we zowel binnen als buiten zien. We worden er stil van en denken aan Eljosha en haar familie!Het is heel leuk om hier door heen te wandelen en te genieten van wat je allemaal om je heen ziet. Overal om je heen zie je mensen uit kannetjes drinken van het net getapte warme bronwater wat je op verschillende plekken uit een kraantje kunt tappen.Dat wil ik natuurlijk ook proberen en ik ben een tijd bezig om een lief, klein (en voordelig) kannetje op de kop te tikken. Dat valt nog niet mee. Wanneer ik dan eindelijk met een vol kannetje door de straat slenter kan ik mijn gezicht bijna niet in de plooi houden. Wat smaakt dat water vreselijk smerig. Of er een hand roestige spijkers aan toegevoegd is. Het zal wel ergens goed voor zijn!?!


Wanneer we aan het einde van de flaneerboulevard komen zien we een kraampje waar je zelf kan proberen om glas te blazen. Dat lijkt ons wel iets. Maar dat valt nog niet mee. Hard blazen... maar weer niet te hard, anders blaas je de bel kapot. De volgende dag kunnen we onze kunstwerkjes ophalen. Het zal mij benieuwen...


Wanneer we in de auto stappen zien we de zon onder gaan. Weer hele andere lantaarns hangen er in deze stad.

Nadat we de volgende dag onze kunstwerken hebben opgehaald en Annick en ik ons hebben laten verwennen door een massage (aardig pittig trouwens....) rijden we door naar Frantiskovy Laznè. Dit is ook een kuuroord maar helemaal op Duitsers ingericht. Het is veel kleiner maar wel leuk om te zien.

Wat een mooie gebouwen allemaal. En zo prachtig gerestaureerd. Ik loop door het park en geniet van de rust en de stilte. Ik merk dat ik daar meer behoefte aan heb...


's Avonds maken we aan de rivier de Öhre, waar we aan staan met de caravan, een kampvuur. Het is heerlijk rustig en je hoort alleen het geknapper van het vuur en het gekabbel van de rivier.

Het is fijn om met elkaar in deze omgeving te zijn. Ook al zijn we er niet altijd bij met onze gedachten....

Internet is wat moeilijker op deze plek....

Groetjes
Alma

15 opmerkingen:

 1. Ooooooooooooh Alma, wat is het daar toch mooi he!!!! Een hele andere wereld en niet eens zo gek ver bij ons vandaan!! Je hebt prachtige foto's gemaakt, reis tot nu toe is al geweldig!!! Wat gaan "we"nog allemaal zien???;)

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HALLO HALLO, hier Lynda op zolder naar Alma in de wei!!!!:)...ik had Rick naar Annick verwezen, en Yolanda had 'm naar jou verwezen...:)...zo zijn wij he....immer behulpzaam;).......

  Liefs
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh...nu ik dit lees weet ik weer dat ik toen ook in Karlovy Vary ben geweest! Verder weet ik mij daar eigenlijk niet veel meer van te herinneren, maar ja...het is ook 26 jaar terug! Mijn bezoek aan Theresienstadt was echter zo indrukwekkend, dat vergeet ik mijn hele leven niet meer!

  Geniet...met haar en haar dierbaren in je hart!Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon is in Praag en omgeving geweest maar heeft er weinig foto's gemaakt. Leuk om er bij jou nu van die mooie collages van te zien. Het ziet er allemaal heel mooi uit. Prachtig die huizen met dat bewerkte hout.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Alma,
  wat een dubbel gevoel tijdens jullie vakantie, kan me indenken dat je er soms even niet bij bent met je gedachten.
  Maar wat een mooie vakantie hebben jullie, prachtige foto's! Ooit, zo'n 18 jaar geleden zijn we ook in Praag geweest. De trabantjes reden nog rond en de 1e Mc Donald was een week ervoor geopend! We waren even achter t ijzeren gordijn....
  We willen altijd nog eens terug want we vonden het een prachtige stad!
  Geniet er nog maar van, lieve groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja dat is zeker zonde en zo'n achtergrond is zo gedaan even op google iets vinden dan ondwerpen ( volgens mij hehe! xD ) en dan Gadget , de code Kopieeren / Plakken en je hebt een leuke achtergrond!

  Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi alma,
  Moest vandaag nog even aan je denken...maar ik zie dat de reis verder gaat.Jullie zien daar prachtige dingen zeg.....Inderdaad een plaats/land om aan mijn lijstje toe te voegen..
  Lieve groet, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Alma,
  Wat is het prachtig waar jullie nu zijn. Ik geniet van de mooie foto's hoor. Ik heb net ook je vorige post gelezen, wat enorm verdrietig om zo'n bericht te krijgen. Heel veel sterkte hoor.
  Liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige plaatjes allemaal, wat een heerlijk vakantie land, nooit geweten. Leuk om het nu via jou foto's te zien.
  Bedankt voor je mooie reisverslag.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie foto's! Die lantaarns zijn daar heel wat mooier dan hier zo te zien! De gebouwen zijn ook prachtig!
  En wat een mooie afsluiting, even alleen met je gedachten daar bij het vuur...er zal vast veel door je hoofd gegaan zijn!
  Lieve groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoe is het???
  Ik heb mijn naam gewijzigd van mijn blog, dus als je me zoekt...
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige foto's, het is daar echt prachtig.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O meid fijn om dit te lezen............het gaat weer gewoon verder allemaal...raar he??? vertelde dit vandaag ook tegen twee klanten ...alles gaat weer gewoon verder..en dat is ook het moeilijkst het liefst wil je even alles uitzetten.....jij wilt even niet verder...maar de wereld wel lieverd.........fijne vakantie liefs en sterkte Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. .......Ja lieve Alma ik kan het me zó goed voorstellen hoe jij/jullie je voelen....een stukje van jullie hart huilt.....en toch kan je op enig moment ook van de mooie dingen om je heen genieten, het is zo'n dubbel gevoel.

  Maar ja......wat kan je anders....jullie waren al aan de vakantie begonnen en toen kwam dat vreselijke bericht....

  Er zijn kerken genoeg daar waar je een kaarsje kan branden voor de getroffen familie en even in gedachten en in je hart bij hun bent.....dat is goed....dat geeft troost...

  Prachtige steden hebben jullie al bezocht en het kleinste kuuroord Franszensbad waren ze toen wij er waren alweer 20 jaar geleden aan het restaureren.
  Het was een stuk minder druk dan elders, maar ik kwam daar helemaal tot rust.

  Ga verder met vakantie en snuif de cultuur op van al dat mooi's!

  Ik sla in gedachten mijn arm om je heen!

  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke tijd zeg...zo te zien aan je beelden.....
  En ben benieuwd wat voor moois je nu geblazen hebt.....lijkt me zo leuk om eens te doen.
  Geniet nog maar fijn en tot snel
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je een reactie achterlaat!

Lieve groet
Alma