dinsdag 27 juli 2010

Lieve berichtjes en verder naar Karlovy Vary

Wat voelde ik me gesterkt toen ik mijn blog weer kon openen. Dan is bloggen meer dan alleen maar een leuk verhaaltje. Dank jullie wel voor al die lieve en meelevende berichtjes!!


Frank en ik zijn de volgende dag nog samen een middagje naar Praag geweest. Ik vind de lantaarns daar zo fraai.
We rijden de volgende dag richting Karlovy Vary. (vertaald Karels Bad) Een plaats vol met kuuroorden en heel veel Russische mensen.


Het eerste wat we daar zien is een Russisch Orthodoxe Kerk. Heel bijzonder en we zijn onder de indruk wat we zowel binnen als buiten zien. We worden er stil van en denken aan Eljosha en haar familie!



Het is heel leuk om hier door heen te wandelen en te genieten van wat je allemaal om je heen ziet. Overal om je heen zie je mensen uit kannetjes drinken van het net getapte warme bronwater wat je op verschillende plekken uit een kraantje kunt tappen.



Dat wil ik natuurlijk ook proberen en ik ben een tijd bezig om een lief, klein (en voordelig) kannetje op de kop te tikken. Dat valt nog niet mee. Wanneer ik dan eindelijk met een vol kannetje door de straat slenter kan ik mijn gezicht bijna niet in de plooi houden. Wat smaakt dat water vreselijk smerig. Of er een hand roestige spijkers aan toegevoegd is. Het zal wel ergens goed voor zijn!?!


Wanneer we aan het einde van de flaneerboulevard komen zien we een kraampje waar je zelf kan proberen om glas te blazen. Dat lijkt ons wel iets. Maar dat valt nog niet mee. Hard blazen... maar weer niet te hard, anders blaas je de bel kapot. De volgende dag kunnen we onze kunstwerkjes ophalen. Het zal mij benieuwen...


Wanneer we in de auto stappen zien we de zon onder gaan. Weer hele andere lantaarns hangen er in deze stad.

Nadat we de volgende dag onze kunstwerken hebben opgehaald en Annick en ik ons hebben laten verwennen door een massage (aardig pittig trouwens....) rijden we door naar Frantiskovy Laznè. Dit is ook een kuuroord maar helemaal op Duitsers ingericht. Het is veel kleiner maar wel leuk om te zien.

Wat een mooie gebouwen allemaal. En zo prachtig gerestaureerd. Ik loop door het park en geniet van de rust en de stilte. Ik merk dat ik daar meer behoefte aan heb...


's Avonds maken we aan de rivier de Öhre, waar we aan staan met de caravan, een kampvuur. Het is heerlijk rustig en je hoort alleen het geknapper van het vuur en het gekabbel van de rivier.

Het is fijn om met elkaar in deze omgeving te zijn. Ook al zijn we er niet altijd bij met onze gedachten....

Internet is wat moeilijker op deze plek....

Groetjes
Alma

zaterdag 24 juli 2010

Dagje Praag met een traantje...

De dag begon heel erg druilerig vandaag en niet alleen van de regen uit de lucht. We hebben een naar telefoontje gekregen dat de dochter van oude vrienden van ons is verongelukt in Syrië. Zomaar uit het leven gerukt. Een jonge meid van 23! We zijn er helemaal ondersteboven van!
Ook al hadden we veel minder contact toen ze naar de andere kant van het land gingen verhuizen....het lijntje bleef er altijd!

Wanneer ik zo haar foto zie kan ik het nog niet helemaal bevatten!


....het is zo onwerkelijk om nooit meer je stem te horen.
Met jou geloof ik ook dat het leven niet stopt na de dood en dat je nu bij de Vader mag zijn. Je laat een enorme lege plek achter...




Toen het 's middags droog werd zijn we er toch even uit gegaan om Praag te bezichtigen. Wat een mooie stad is het toch!
We starten bij de Karelsbrug waar je van alles tegenkomt. Mooie beelden en kraampjes met kunst. Tekenaars en muzikanten.


Daarna lopen we door naar de Burcht boven op de berg. Het is een aardige klim maar zeer de moeite waard.
De kathedraal die daar staat hadden we nog nooit van binnen gezien. Wat een prachtige glas in lood. Een plek om even stil te worden!



Ik krijg een sms je van Lynda die had gelezen dat ik naar Praag ging vandaag. Ze gaf me nog een paar tips. Een muntje drukken in de klok....dat moet op het Oude Plein zijn.
Wat een mensen....dat komt omdat de klok bijna gaat slaan en er een heel schouwspel te zien is.


Maar Lynda...je moet me toch nog maar eens vertellen waar je dat muntje nou in moest drukken......

Mijn lieve collega Corry zou ook een paar dagen met haar man naar Praag komen. Wat een toeval dat ze er vandaag ook was. Na wat heen en weer ge-sms ontmoeten we elkaar. We kletsen bij op een terrasje vlakbij de klok en lopen wat door de stad.


Wanneer het weer gaat regenen rijden we naar de camping terug. Het was een dag waarbij verdriet en verwondering door elkaar heen liepen. 

Groetjes
Alma


donderdag 22 juli 2010

Groetjes uit Tsjechië!!

Wat was het druk een paar weken terug. De laatste lootjes voordat de vakantie begon waren meer werk dan ik van te voren had gedacht. Omdat we direct op vakantie zouden gaan was het daarna inpakken geblazen. De reis ging richting Tsjechië waar het met het internet op de camping slecht gesteld was. 
Maar met het uitzicht vanuit de caravan des te beter. Bijna iedere avond op dit uitzicht getrakteerd worden was echt pure luxe. Wat zo leuk is aan sommige Tsjechische campings is dat je voor je caravan een eigen kampvuur mag stoken.



 Meestal heb ik het na een dag of 4 wel gezien maar hier aan het Lipnomeer kwam ik helemaal tot rust!


Lekker even de tijd nemen om te genieten van de natuur...


en leuke stadjes zoals Trebon...

en Ceske Krumlov.

En vandaag doorgereden naar Praag...de prachtige stad die we mogen gaan bezichtigen....
Groetjes
Alma

maandag 5 juli 2010

Alweer een lekker weekend!


Misschien weten jullie nog dat Frank onze vrienden uit Spanje heeft opgehaald....Als dank daarvoor namen ze ons zaterdag mee naar het Muziek en Meer festival dat gehouden werd aan de rand van het surfmeer vlak bij ons huis. Er was een podium gebouwd dat in het water lag. Op de steiger kon je alles heel goed zien en er was gelegenheid genoeg om lekker mee te swingen.
Alain Clark trad op en zong ook nog het lied Father and son met zijn vader! Zoals je aan de foto's ziet stonden we helemaal vooraan!! Wat kan die kerel zingen!
En de band klonk niet minder! 
Het weer klaarde ook nog op en de avond kon niet meer stuk!
De volgende dag zijn we s'middags een heerlijk stuk gaan varen over de Ringvaart en de grachten van Haarlem .Met Lynda (van het blog "Een stukje van mij") had ik zaterdag al telefonisch contact gehad. Zij was een lekker weekendje weg naar Haarlem. Het leek me een leuk plan om haar en haar vriendin mee te nemen door de grachten van Haarlem. Helaas was hier geen tijd meer voor. Volgende keer als ze weer komen doen we dit nog een keer over. Want Haarlem door de grachten is prachtig!
Ik wens iedereen weer een hele fijne week toe. Nog 4 dagen werken en dan zit het er weer op dit schooljaar. Het is nog even hard werken daarom reageer ik minder op de blogs die voorbij komen! Maar straks heerlijk vakantie!!

Groetjes
Alma

ps Ik kreeg een hele lieve verjaardagskaart van Inka en André! Mijn hartelijke dank voor dit attente gebaar.