donderdag 13 mei 2010

Daibutsu en Kamakura en van Chinatown naar Karaoke...


Vanmorgen toch een beetje brak wakker geworden. Het houdt me toch bezig wat er met mijn moeder aan de hand is. Ik had gelukkig wel een mailtje van manlief gehad met alle details en op het hart gedrukt dat het goed ging met haar..
Toen ik naar buiten keek zag ik daar de Mount Fuji meer dan honderd kilometer verderop. Toch wel heel bijzonder!!
We doen de hele ochtend lekker rustig aan. Yuko kijkt naar een serie die ze de hele week al niet heeft gezien, Annick is aan het rommelen en ik schrijf het blog van de dag ervoor!
Rond de middag vertrekken we met de trein naar de grote budha Daibatsu. Ik zie hem al door de bomen naar me gluren!
Wat een gigantisch beeld rees daar voor mijn ogen op..
Het gaf mij hetzelfde gevoel  toen ik voor het vrijheidsbeeld in New York stond. Zo gigantisch groot. We zijn ook nog binnen in het beeld geweest zodat je kon zien hoe het gemaakt was...
Annick ging ook nog even gluren bij de `plaatselijke tekenclub`...
Iedere streek of plaats heeft zijn specialiteit. In deze plaats kun je koekjes kopen in de vorm van een duif. Je ziet dan ook iedereen met lichtgele duiventassen lopen vol met dozen koek!
We rijden met de bus naar de winkelstraat van Kamakura. Een hele geliefde plaats om te wonen. We kuieren door een leuke winkelstraat en in plaats van lunchen kopen we verschillende snacks.
Vlakbij de schrijn is er een prachtige tuin waar je doorheen kunt lopen. Het staat daar vol met pioenrozen.

Thuis aangekomen proberen Yuko en ik mijn moeder te bellen. Ze heeft telefoon op haar kamer. Nu is er een probleem dat hier een heel ander telefoonnet is. Yuko probeert van alles en ja hoor....contact. Het was heerlijk om mijn moeder even aan de lijn te hebben. Ze klonk heel opgewekt en was blij en verrast me te horen!! Er viel een last van mijn schouders af.
We eten de eieren op die nog van het zwavelbad waren (nee dames echt lekker!!!) maar Annick vond het eitje iets te koud. Heel even in de magnetron dan....Tja dat was dus iets te lang! Een grote plof en daar ligt het ei!!
Samen met Yuko en Kazuya gaan we richting Chinatown. Maar eerst genieten we nog even bij de haven van het vergezicht...
Dan ligt opeens Chinatown voor ons. Wat is zo´n poort toch iedere keer weer indrukwekkend!
We nemen allemaal een lekker snackje op straat en lopen naar de plaats waar het karaoke plaat vindt.
Ik dacht dus aan een bar of zoiets... Niets is minder waar. Je krijgt een kamertje voor je alleen met lekkere banken, een tv en 2 microfoons. Er staan 2 electronische zoekmachines voor je klaar en een menulijst waarop je eten en drinken kunt uitkiezen.
En dan maar zingen... We waren allemaal onder de indruk van Annick haar Japanse zangkunst. De letters in beeld zijn van die Japanse karakters dus daar kun je niet veel wijs uit worden. Zij kende de liedjes die zij uitkoos zo goed dat het net leek of ze Japans kende...
Het eten werd lekker bij je op de kamer geserveerd en de avond vloog voorbij!!
Morgen de laatste dag....We gaan met z´n tweeen naar Tokyo. Beschrijving bij ons.... Jullie horen ervan!

Groetjes en bedankt voor al die lieve en leuke reacties!!! Ook namens Yuko en Annick!

Welterusten!
Alma

ps. In plaats van een kaarsje een bloemetje voor mijn moeder!!
Lieve Mama ...ik denk aan je!! Sterkte en ik wens je veel beterschap toe!!

12 opmerkingen:

 1. hahahahaha alsof ik je op sta te wachten he;)!
  Wat lijkt die berg dichtbij he, je zou niet zeggen dat hij toch nog zo ver weg is!
  Heb je alweer zin in hollandse kost?:)
  Je weet dat je een boedha niet zelf mag kopen he, die moet je geschonken worden anders "werkt"hij niet (ANNICKKKKKKKKK.....*HINT*;))
  Heb je ook foto's van de binnenkant? Of was dat niet mogelijk ivm licht?

  Ik ken je natuurlijk niet goed(helemaal niet duhhhhh;)) maar je schrijfstijl is ook anders dan de afgelopen tijd, de vermoeidheid zal wel toeslaan? En dan de zorg om je moeder, wel lief dat je man je gerust heeft gesteld met zijn mailtje!
  Slaap lekker!

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh, alma, wat ben jij een prachtige reis met je dochter aan het maken! wat een mooie verhalen en de foto´s zijn ook fantastisch.
  ik heb al je verhalen vandaag op mijn gemak doorgelezen en heb er van genoten! ik wens jullie nog een fijne tijd toe, en beterschap voor je arme moeder! lieve groetjes van jootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je misschien stiekem zo'n grote buddha voor mij meenemen......;))
  Zo mooi voor in de tuin en met dit formaat moet ik toch wel geluk hebben......
  Fijne avond, ochtend of middag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je tijdens jullie reis af en toe nog eens bij mij langskomt.

  Heerlijk toch zo'n reisdagboek, als je alles gelijk opschrijft kun je alles het beste onthouden, leuk voor later.

  Veel plezier verder!

  Groeten,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. huh??? dat is raar!! dat stuk over de karaoke stond er net helemaal niet bij!!!!! Goed, karaoke dus.....dus GEEN grote zaak waar Jan en Alleman je uit gaat zitten lachen???:D.....waar kent Annick die liedjes dan toch allemaal van? Die heeft volgens mij echt een klein japannertje in zich!:)
  Dat ei...........*zucht*....hilarisch.....zo'n dingen moeten gewoon gebeuren he......leuk!
  Wat zal je moeder blij zijn met die mooie pioenroos(?)!!!! Je hebt gelijk, ze wordt vrolijker van een bloem dan een kaarsje!
  Morgen wordt het dus spannend, zelf op pad...je beste japans, en gaan met die banaan......tot hoe laat moet ik wachten met opsporingsberichten uit te laten gaan??? hehehehehe, geintje...ik weet zeker dat het goed gata komen, jij hebt Annick immers mee...
  De laatste dag........gemengde gevoelens denk ik zo?

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om telkens je reisverslag te lezen...een heel bijzonder land zo te zien! Gelukkig maar dat je je moeder gesproken hebt, zodat je jezelf ook wat beter voelt! Met zorgen zover weg zitten is gewoon niet leuk! Geniet nog lekker de komende dagen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer genoten van deze en de vorige post, heerlijk je verhalen en je prachtige foto's. En die poffertjes, wat een vondst!!!
  Moelijk dat zoiets gebeurt met je moeder en je zover weg bent...maar fijn dat je haar even hebt gesproken.
  En je tip voor Japan, voor het komend weekend, dat lijkt me wat snel...maar ik ben wel geinteresserdgeraakt door je verhalen.
  Een rondleiding door het land door Japanners zelf is natuurlijk fantastisch maar het heeft zeker m'n interesse gewekt. Geniet er nog even van en neem alles nog even heeeeel goed in je op!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je je moeder even hebt kunnen spreken en dat het goed met haar gaat!
  Haha ik moest even lachen om die foto van dat ontplofte ei! Tja kan gebeuren he! Wat heb je er weer een uitvoerig en leuk verslag van gemaakt! Veel plezier in Tokyo, ik vindt dat zooo stoer dat jullie daar met zn tweetje naar toe gaan!
  Ik ben weer benieuwd hoor naar je verhaal!
  liefs, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi,hoi.....fijn om te lezen dat je je moeder even gesproken hebt en je met eigen oortjes gehoord hebt dat ze het naar omstandigheden goed maakt, het moet een hele gerustelling voor je zijn.

  Wat zijn ze prachtig hé die grote oude Boeddhabeelden die in het landschap alles overzien, ik las dat de grote Buddha Daibatsu 93 ton zwaar is.

  De prachtige grote oude Buddhabeelden maakten op mij ook een grote indruk tijdens onze reizen door Thailand en Sri Lanka.

  Jullie zullen ook wel veel mooie tuinen gezien hebben waar Japan bekend om staat.
  En de Pioenroos komt van oorsprong uit Japan en China, vaak zie je ook de afbeelding van pioenen op porselein en stoffen van kimono's.
  Zag trouwens nog je foto in kimono.....staat je goed!!!

  Het zit er weer bijna op, jullie fantastische reis....wat zal het moeilijk zijn om straks afscheid te moeten nemen van die lieve gastvrije mensen die jullie een heerlijke tijd bezorgden...

  Lieve groet voor jullie allen!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is het toch prachtig daar.
  Ik ga ook op vakantie maar gewoon naar de veluwe.
  Vervelend van je moeder, dan is het toch wel erg ver weg he.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat je je moeder even gesproken hebt. Ik heb je vorige post ook net gelezen en ik kan me goed voorstellen dat je heel erg schrikt als je zo'n bericht krijgt. Ik wens haar veel beterschap toe!
  Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt. Geweldig ook om karaoke in het Japans te doen.
  En wat bijzonder dat er in die zwavelbronnen eieren gekookt worden. Ik vond de poffertjes met de stokjes echt super leuk om te zien. Heerlijk hoe twee tradities op die manier één worden.
  Lieve groetjes uit een koud Holland.
  Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi,hoi,gelukkig en fijn dat het beter gaat met je moeder en dat jullie contact met elkaar gehad hebben.Wat een prachtig/enorm boedhabeeld en dat je erin kan lopen.
  Leuk de foto met allemaal rode lantaarns.
  Mooie foto’s van Chinatown en leuk om zo’n karaokebar op deze manier mee te mogen maken.
  Wat gaat het snel voorbij,hé,als je het zo naar je zin hebt morgen dus nog eventjes extra genieten van jullie laatste dag.

  Gr van ons,xxx.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je een reactie achterlaat!

Lieve groet
Alma