zondag 9 mei 2010

Naar de Gouden Tempel

Na weer een heerlijke nacht en dito ontbijt gaan we met de bus op weg naar de Gouden Tempel in Kyoto. Het was een drukte van belang maar dat is ook niet voor niets....

Wat een prachtig gezicht...de tempel die ligt in het water en schittert in de zon! Ik kan er geen genoeg van krijgen.


Ook niet van de tuin er omheen. Er liggen in de vijver allemaal eilandjes waar bomen en bloemen groeien. Ondanks al die vele mensen die er omheen krioelen is het een oase van rust!

Wanneer we de route gelopen hebben gaan we terug met de bus waar we in het hotel onze koffers hebben geparkeerd. Yuko heeft de route naar Kami uitgestippeld en omdat het in de middle of nowhere ligt is het nog een aardige onderneming.
Aan het einde van de middag komen we aan op een stationnetje dat iets weg heeft uit een verhaal van `het kleine huis op de prairie`


We nemen een taxi naar ons volgende onderkomen. Het is een soort Bed en Breakfast en blijkt traditioneel Japans te zijn. Yuko had ons gewaarschuwd dat het eenvoudig zou zijn maar wij vonden het geweldig...


Echte Japanse futons om op de slapen, rijstpapieren schuifgordijnen (waar dus echt geen licht doorheen komt), rieten matten op de grond en kussens om op te zitten. Dit had Annick ook op haar verlanglijstje staan.
Er stond al een potje groene thee voor ons klaar. (smaakt overigens heel anders dan bij ons)
Er is ook een soort badhuis, een onsen, waar je heerlijk kon badderen.
Maar nu even niet geteut...we gingen eerst onze bento´s opeten...lunchboxen met allemaal lekkere Japanse hapjes erin. Er was namelijk geen restaurant in het dorp open.


En toen snel het kostuum aan want Annick wilde wat plekken opzoeken die in de Mangatekenfilm Air nagetekend waren. Kazuya had al een hele uitdraai thuis gemaakt en dat maakte het wel een stuk makkelijker. Deze brug is in de film van hout maar dit jaar vervangen en lag tegenover ons huis.


Het veld bij de haven..


De school en ...


de zee....
 Het begint helaas te schemeren maar voordat we morgen verder trekken gaan we nog naar de tempel..een belangrijke plek in het verhaal.
In de kamer stapelen we een paar futons op en gaan lekker slapen.
Helaas geen internet ....maar dat komt goed de volgende dag!!

Groetjes
Alma

1 opmerking:

  1. Foto's !!! geweldig.....leuk leuk !!!

    Lieve groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je een reactie achterlaat!

Lieve groet
Alma