vrijdag 14 mei 2010

Nog even genieten in Tokyo


Onze laatste dag brengt ons naar de wijk Akihabara in Tokyo oftewel Electric City. Hier is een groot scala aan electronische snufjes te vinden maar ook alles op het gebied van Manga. Het was ook een hele grote wens van Annick om wat te gaan drinken en eten in een echt Maidcafé. Zodra we het station uitkwamen zagen we ze al staan. De meeste willen niet met je op de foto maar deze Maid was zeer behulpzaam en wees ons precies de weg waar we zijn moesten.
Namelijk hier!!! Dit is het bekendste Maidcafé van de wereld. Dus nu de place to be. Er ging een wereld voor me open...
Bij binnenkomst ging er een bel en alle maids hielden direct op met werken om ons te begroeten....allemaal tegelijk. We kregen de enige Engels sprekende maid als gastvrouw en ze legde ons uit wat de bedoeling was. Bij binnenkomst betaal je 700 yen entree, je mag geen foto´s maken en ook de maids geen persoonlijke vragen stellen. Je bent een uur welkom en dan dien je af te rekenen. Met een Maid op de foto kan maar kost 500 yen. We kozen een combinatie menu met drinken, een desert, op de foto en een attentie. Op een gegeven moment word je naar voren geroepen om met je favoriete maid op de foto te gaan. Het is een kleine polaroidfoto die zij dan helemaal gezellig gaat versieren met een tekst en je naam. Jammer dat ik niets mocht vastleggen want het was echt een film. Ze praten als kleuters en gedragen zich uitermate dienend en vinden je helemaal geweldig.
Het is een gezellige boel in de hoofdstraat. We lopen wat Mangawinkels binnen op zoek naar de nieuwe serie die Annick wil cosplayen dit jaar Toho.
We kunnen hier ons geld wel kwijt. Annick koopt wat kleine dingen die echt over haal idool gaan
We komen bij een Purikura automaat waar je samen foto´s kunt maken en bewerken. Je staat in een soort studio met felle lampen. Je krijgt van die foto´s met enorme ogen..
Daarna kun je ze bewerken. We hebben vreselijk gelachen....
We zijn nog naar een Butlercafé geweest...dat was helemaal een stunt. Hier zaten alleen maar meiden en de butlers waren ook meiden maar dan heel stoer. Je kon met ze op de foto. Eén meisje was verliefd op één van de butlers en had allemaal cadeautjes meegenomen. Haar vriendin zag Annick met Toho spullen en vertelde dat ze zelf ook een dikke fan was. Ze nam ons mee naar een Tohocafé. Dat was natuurlijk helemaal top voor Annick. Hier moest je ook entree voor betalen maar daar kreeg je één drankje voor of een foto van je favoriete Tohofiguur. Je kon daar ook karaoke en Annick heeft daar 2 liedjes gezongen. En nog samen met dat meisje een tekening gemaakt. Het was een gezellig uurtje.
Gauw naar huis waar Annick en Yuko alvast lekkere dingen gaan maken en Alma de laatste cadeautjes gaat halen in het winkelcentrum. Toen ik thuis kwam was het een echte verrassing...
Megasusi.... heel erg leuk.
Het werd een hele gezellige avond met nog een leuke verrassing voor ons...
Het leek wel pakjesavond!!
Allemaal cadeautjes voor ons. Echt hele leuke dingen hebben we gekregen. Dingen waar weer een verhaal aan zit. Ook nog 2 pakjes voor mijn zieke moeder. Ik heb haar ook nog kunnen bellen en ze was al heen en weer gelopen naar toilet. Morgen bij aankomst op Schiphol rijden we er direct naar toe.
Tijdens het inpakken van de koffers vond ik nog de klompjes die ik cadeau zou doen aan de klas van Kaho. Nog even verpakt en een lintje eraan.... Yuko zorgt ervoor dat ze bij Kaho terecht komen.
Dit is het laatste blog uit Japan! Ik wil alle blogdames heel hartelijk bedanken voor alle leuke, lieve en meelevende reacties!! Wanneer ik weer in Holland ben heb ik een verrassing maar dat horen jullie nog!!
Ik ga nu echt mijn bedje in... het is over drieen!!!

Veel liefs en groetjes
Alma11 opmerkingen:

 1. Meid, wat lijken jij en je dochter toch veel op elkaar!! Geniet nog even, en hebben jullie ook al zin om weer naar huis te gaan?
  Lekker weer je eigen familie, bed, wc etc...?
  groetjes Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens jullie samen een hele goede terugreis!!1
  wat een avontuur! en dank jullie wel dat ik mee mocht genieten!!
  Fijne terugreis en tot snel
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O Alma...wat jammer dat het alweer over is nu..............kom alsjeblieft veilig thuis !!

  Ben blij als ik morgen weer iets lees van je dat je weer veilig en wel in Nederland bent !!

  Goede vlucht,............ik zal aan je denken morgen...zie je eindelijk je moeder !! fijn meid !! Lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, had zo'n warboel van mijn reactie gemaakt dat ik hem verwijderd heb. Ik ga het nog een keer proberen:
  Lieve Alma,
  Wat geweldig dat je dit alles samen met je dochter hebt mogen beleven. Zo samen dit te
  kunnen doen is echt van onschatbare waarde. Ik heb genoten van de manier waarop je alles verteld hebt en van de foto's die je ons hebt laten zien. Dank je wel daarvoor.
  Ik wens jullie een goede reis naar huis en ben blij voor je als je straks ook je moeder weer ziet. Er gaat niets boven echt contact en en dikke knuffel.
  Liefs van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Alma en Annick, wat hebben jullie ons een fantastisch verslag gegeven van jullie reis. Het is heel wat om wildvreemden mee te laten kijken bij alles (nou, niet alles natuurlijk:)) wat jullie hebben meegemaakt.
  Ik heb er van genoten!!!! Een hele goede en veilige terugreis en lieve groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LIeve meiden, wat jammer dat jullie avontuur er alweer op zit!!!(zelfs IK vindt het stiekem een beetje jammer want het was toch wel een beetje m'n vaste momentje, blog uit Japan, ik keek er steeds weer naar uit) Maar wat lekker dat jullie weer veilig in nederland zijn morgen!;)
  Ik hoop(maar weet eigenlijk wel zeker) dat deze reis jullie nog lang van mooie herinneringen en plezier zal voorzien, dat jullie intens genoten hebben, van Japan en van elkaar!
  Ik wens jullie een veilige en goede thuisreis, en een hartverwarmende thuiskomst!!! De groeten aan iedereen in Japan, ;)...groeten aan je mama en tot blogs.....van dichterbij ;)!

  Liefs!
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Alma,
  Bedankt voor deze prachtige reis; ik heb met jullie meegenoten!
  Goede terugreis en toch ook weer heel fijn dat je je moeder dan weer kunt zien!
  Lieve groet, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik sluit me aan bij alle reacties hier boven...ik vindt het ook een beetje jammer dat de reis afgelopen is want het was zo leuk om iedere dag je verhaal te lezen en te genieten van je mooie foto's! Fijn dat het met je moeder weer wat beter gaat! Ik wens jullie ook een goede reis terug! Ik bedankt dat we mee mochten genieten!!
  lieve groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Almy en Annick,fantastisch dat we jullie mee hebben mogen genieten.
  Wij hopen dat jullie een goede terugreis zullen hebben en dat je gauw bij je moeder (oma)langs kunnen gaan om te kijken hoe het met haar is.
  Wat fantastisch dat ze alweer heen en weer gelopen heeft.
  Wat een ontzettend leuke reportage hebben jullie weer gemaakt.

  Wel thuis en alvast een heel fijn weekend,lieve gr van ons,xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. lieve alma, wat hebben jij en je dochter een fantastische reis gemaakt! ik heb genoten van je verhalen en foto´s, en heb japan echt een beetje leren kennen nu. ik wens jullie een goede terugreis, en breng asjeblieft het zonnetje mee... groetjes van jootje.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je een reactie achterlaat!

Lieve groet
Alma